Profesionalno Sminkanje Korak po Korak

 

Tablo reader up chevron

Umetnost ili…

Sminkanje se u pojedinim situacijama smatra vrstom umetnosti a profesionalni sminkeri pravim malim carobnjacima koji Vas mogu pretvoriti u filmsku zvezdu ili neku od lepotica sa crvenog tepiha. Sta ako Vi niste jedan od tih umetnika a zelite da naucite kako da sebe predstavite u najboljem izdanju i nasminkate se shodno prilici ili dogadjaju na kojem cete se pojaviti .

Ukoliko ne zelite da pohadjate neku od skola sminkanja ili da idete na ubrzani kurs probajte da tehniku sminkanja savladate prateci sledece korake: 

Prvi korak je priprema lica za sminkanje odnosno nanosenje kreme ili prajmera. Na taj nacin dolazi do stvaranja barijere izmedju koze lica i pudera cime ce ona ostati svezija. Nanosenje pudera narocito tecnog direktno na lice moze izazvati razna crvenila, iritacije i pojavu bubuljica a i lice ce se u toku celog dana boriti sa teskom sminkom koju ste naneli. Sigurni smo da ne zelite bore na svom licu a to cete i te kako izazvati ako pre pudera izostavite nanosenje kreme ili prajmera. Uloga prajmera pored zastitne je i da sminka bude postojanija. 

U drugom i takodje vaznom koraku nalazi se prava boja pudera. Kada kazemo prava ili odgovarajuca boja pudera mislimo prvenstveno na onu koja nece stvoriti ogromnu razliku izmedju lica i vrata sto je najveca greska koju mozete napraviti vec u prvim koracima sminkanja. Perfektan ten moze se dobiti jedino nanosenjem pudera svetlije nijanse u odnosu na Vas ten, a zatim pudera u prahu koji je identican boji Vaseg tena. Ovo je ujedno i mali trik koji mozda niste znali do sada, a moze Vam sluziti da postignete sto prirodniji izgled i dobijete savrsen izgled lica.

Sta je sve neophodno da biste se pravilno nasminkale kod kuce:

Ono sto morate imati u svom neseseru za sminku jeste olovka za iscrtavanje obrva. Koliko god Vam to izgledalo nebitno ili do sada niste imali obicaj da iscrtavate Vase obrve morate imati u vidu da su upravo obrve jedan od najvaznijih delova Vaseg lica i da se njima mogu istaci konture lica i poboljsati kompletan izgled. Pri iscrtavanju obrva mozete biti potpuno kreativni pa cak i malo izmeniti njihovu boju. Vazno je samo da ne smete drasticno menjati oblik obrva kako ne biste dosli do neprirodnog i vestackog izgleda. 

Sledeci korak je naglasavanje ociju sto podrazumeva koriscenje odgovarajucih senki, ajlajnera i maskare. Ako je u pitanju dnevna varijanta savetuje se koriscenje bez senki ili kombinacije sa svetlim ili tamno braon senkama ali samo na krajevima kapaka. 

Znamo vec koliko komplikovano moze biti precizno stavljanje ajlajnera. Tajna je kako mnogi sminkeri kazu u vezbanju, tako da ako ste vec nebrojeno puta stavljali ajlajner to Vam je sigurno preraslo u rutinu pa samim tim Vam i ne predstavlja veliki problem kada je iscrtavanje ociju u pitanju. Tanka linija ajlajnera duz trepavica i malo pojacana i izdignuta linija na krajevima pruzice Vam mackasti izgled. 

Nanosenje maskare kao zavrsni potez u predelu ociju je mozda i najlaksi ali takodje vazan korak u sminkanju. Da biste trepavice sto vise podigli, cetkica maskare mora biti gusca. Ukoliko preterate sa maskarom trepavice ce Vam biti slepljene i na njima ce se stvoriti grudvice a to sigurno ne zelite. 

Jaka olovka za usne je proslost. Njena osnovna svrha je dobijanje punijeg i preciznijeg oblika usana tako da se mora u potpunosti uklopiti sa bojom karmina. Preko karmina je apsolutno dozvoljeno staviti i bezbojan sjaj koji ce Vase usne uciniti socnijim.

Da li ste probali da se kompletno nasminkate kod kuce poput profesionalca? Nadamo se da smo Vam mi barem malo pomogli i da cete vec ukoliko sutra ili pred neku vaznu priliku isprobati neki od saveta i predloga koje smo Vam predstavili. Srecno.

Comment Log in or Join Tablo to comment on this chapter...
~

You might like Mia's other books...